top of page

Cukkinis-ricottás lepény

Elkészítési idő

Sütési idő

Adag

Szint

25 perc

4 főre

Kezdő

Hozzávalók

kb. 40 dkg cukkini (2 közepes méretű)

5 dkg ricotta

1 egész tojás

1 tojássárgája

liszt

friss kakukkfű

őrölt fekete bors

olaj


extra: tejföl, fokhagyma, bio csíra

Elkészítés

A cukkinit megmossuk, egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. ha nagyon leveses lenne, akkor finoman nyomkodjuk ki, mert nagyon felhígíthatja a tésztát.


Hozzákeverjük a ricottát és a kissé felvert tojásokat, majd az apróra vágott kakukkfűvel, sóval és borssal fűszerezzük. annyi lisztet adunk hozzá, hogy a palacsintatésztánál egy kicsivel sűrűbb masszát kapjunk.


Egy serpenyőben 1-2 ek olajat hevítünk és halmokat kanalazunk bele a masszából. ha kell lapogassuk őket formára. mindkét oldalukon megsütjük.

Ha csinos kis falatokat szeretnénk készíteni, süthetünk nagyobb lepényeket is, amiből a kívánt nagyságú köröket vagy formákat szúrunk ki.

Tálaláskor kínálhatunk mellé fokhagymás tejfölt és díszíthetjük különféle (retek, hagyma, brokkoli, stb.) csírával.


Jó étvágyat!



bottom of page