top of page

Eper-kecskesajt-sonka saláta

Elkészítési idő

Sütési idő

Adag

Szint

10 perc

2 főre

Kezdő

Hozzávalók

1 cs (vegyes) zöldsaláta

20-25 dkg eper

15-20 szelet serrano sonka

8-10 dkg (érett) kecsesajt

só, bors

extra szűz olivaolaj

kb. 1 dl balzsamecet

1 ek méz

Elkészítés

A zöldsalátát megmossuk, megszárítjuk. az epret megmossuk, kicsumázzuk, negyedekbe vágjuk. a kecskesajtot kisebb darabokra tördeljük.


A balzsamecetet a mézzel és kevés sóval, borssal egy kis edényben sűrűre, szirupossá forraljuk.


Az összeállításhoz egy nagy tálra helyezzük a saláta leveleket. elrendezzük rajta a sonka szeleteket, az eper darabokat és a kecskesajtot. Megszórjuk frissen őrölt borssal, meglocsoljuk az olivaolajjal és a balzsamecetes redukcióval.


TIPP:

- ha nincs serranó sonkánk, akkor ízlés szerint helyettesíthetjük bármilyen levegőn szárított sonkával.

- még izgalmasabbá tehetjük a salátát, ha valamilyen extra mézet használunk. (pl. levendula méz)


Jó étvágyat!




bottom of page