Hozzávalók
1 cs (vegyes) zöldsaláta
20-25 dkg eper
15-20 szelet serrano sonka
8-10 dkg (érett) kecsesajt
só, bors
extra szűz olivaolaj
kb. 1 dl balzsamecet
1 ek méz
Elkészítés
A zöldsalátát megmossuk, megszárítjuk. az epret megmossuk, kicsumázzuk, negyedekbe vágjuk. a kecskesajtot kisebb darabokra tördeljük.
A balzsamecetet a mézzel és kevés sóval, borssal egy kis edényben sűrűre, szirupossá forraljuk.
Az összeállításhoz egy nagy tálra helyezzük a saláta leveleket. elrendezzük rajta a sonka szeleteket, az eper darabokat és a kecskesajtot. Megszórjuk frissen őrölt borssal, meglocsoljuk az olivaolajjal és a balzsamecetes redukcióval.
TIPP:
- ha nincs serranó sonkánk, akkor ízlés szerint helyettesíthetjük bármilyen levegőn szárított sonkával.
- még izgalmasabbá tehetjük a salátát, ha valamilyen extra mézet használunk. (pl. levendula méz)
Jó étvágyat!