top of page

Kecskesajtos-paradicsomos lepény

Elkészítési idő

Sütési idő

Adag

Szint

5 perc

10-12 perc

8 darabhoz

Kezdő

Hozzávalók

40 dkg leveles tészta

8 dkg (krémes) ricotta

2 gerezd fokhagyma

só, bors

10 dkg félkemény kecskesajt

12-15 db koktélparadicsom

friss kakukkfű

1 db tojás

Elkészítés

A paradicsomokat megmossuk, félbe vagy negyedbe vágjuk, a kecskesajtot felkockázzuk.


A sütőt 200 fokra melegítjük.

A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen 3-4 mm vékony téglalappá nyújtjuk. (a legegyszerűbb dolgunk akkor van, ha már nyújtott és feltekert tésztát vásárolunk.) 8 egyenlő téglalapra vágjuk, és mindegyiket a szélétől kb. 1 cm-re egy késsel körbe jelöljük úgy, hogy ne vágjuk át a tésztát. a tojást felverjük és megkenjük vele az 1 cm-es széleket.


A ricottához adjuk a pépesített fokhagyma gerezdeket, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük. Megkenjük vele a tészták közepét, majd megpakoljuk őket a paradicsommal és a sajtdarabokkal. megszórjuk kakukkfűvel és ízlés szerint még sóval, borssal.

10-12 perc alatt készre sütjük.


Jó étvágyat!



bottom of page