Hozzávalók
40 dkg leveles tészta
8 dkg (krémes) ricotta
2 gerezd fokhagyma
só, bors
10 dkg félkemény kecskesajt
12-15 db koktélparadicsom
friss kakukkfű
1 db tojás
Elkészítés
A paradicsomokat megmossuk, félbe vagy negyedbe vágjuk, a kecskesajtot felkockázzuk.
A sütőt 200 fokra melegítjük.
A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen 3-4 mm vékony téglalappá nyújtjuk. (a legegyszerűbb dolgunk akkor van, ha már nyújtott és feltekert tésztát vásárolunk.) 8 egyenlő téglalapra vágjuk, és mindegyiket a szélétől kb. 1 cm-re egy késsel körbe jelöljük úgy, hogy ne vágjuk át a tésztát. a tojást felverjük és megkenjük vele az 1 cm-es széleket.
A ricottához adjuk a pépesített fokhagyma gerezdeket, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük. Megkenjük vele a tészták közepét, majd megpakoljuk őket a paradicsommal és a sajtdarabokkal. megszórjuk kakukkfűvel és ízlés szerint még sóval, borssal.
10-12 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!