top of page
Hozzávalók
40 dkg konzerv kukorica
1 chili paprika
2 szál újhagyma karikára vágva
10 dkg liszt
0,5 dl tej
1 kk sütőpor
2 tojás
só, bors
olaj
Elkészítés
Ha vállalkozunk a csípős variációra, vágjuk félbe a chilit és kapargassuk ki a magokat, majd vágjuk egészen apróra. ezt akár ki is hagyhatjuk, vagy a színesítés végett használhatunk piros húsú (édes) paprikát.
Ezután nincs más dolgunk, minthogy a hozzávalókat összevegyítsük. Kevés olajat forrosítunk egy serpenyőben és egy evőkanál segítségével kis halmokban beletesszük a masszát. A lepénykéket mindkét oldalukon megsütjük és egy konyhai papírtörlőre szedjük.
Tálaláskor jól jön hozzá egy kis mártogatós vagy csak sima tejföl és valamilyen zöldsaláta.
Jó étvágyat!
bottom of page