
Hozzávalók
Hozzávalók (2 főre):
50 dkg csirkemell
20 dkg kockázott bacon
2-3 ek pesto (bazsalikomos szósz)
1 cs vegyes salátalevél
2 szál újhagyma
40 dkg (koktél) paradicsom
néhány levél friss bazsalikom
1/2 citrom leve
bors
parmezán (opcionális)
olivaolaj
Elkészítés
A csirkemellet csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőben megpirítjuk a bacon kockákat, majd beletesszük a csirkemell csíkokat is. Megborsozzuk és pár perc alatt azokat is megsütjük. Végül rákanalazzuk a pestót, jól átkeverjük és kb. 1 percig még együtt sütjük.
Az újhagymát felkarikázzuk, a paradicsomokat felszeleteljük vagy ha a koktél változatot választjuk, akkor egyszerűen félbevágjuk.
Egy tálra halmozzuk a salátaleveleket, rászórjuk a hagyma karikákat, a paradicsomot. Rászedjük a még meleg pestós csirke csíkokat. Tetszés szerint meglocsolhatjuk még olivaolajjal, de a serpenyőben visszamaradt fűszeres zsiradék a legjobb rá. Ráfacsarjuk a citrom levét és rászórjuk a friss bazsalikom leveleket is.
Tetejére még tehetünk parmezán forgácsot vagy reszelt parmezánt.
TIPP:
- a saláta hozzávalóit még tetszés szerint gazdagíthatjuk más zöldségekkel is
- ha szükséges még sóval, borssal ízesíthetjük a salátaleveleket és a paradicsomot, de szerintem elég rá a sült hús és a pesztó ízesítése
Jó étvágyat!
