Hozzávalók
20 dkg liszt
12 dkg hideg vaj
10 dkg reszelt parmezán
1/2 ek só
2 db friss rozmaring
bors
4 ek víz
Elkészítés
A lisztet a vajjal és a parmezánnal (késes)robotgépben összekeverjük. (vagy kézzel, gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk.) A rozmaring leveleket apróra vágjuk és a többi fűszerrel együtt a keverékhez adjuk, majd a víz hozzáadásával az egészet egybe gyúrjuk.
Ne ijedjünk meg tőle, hogy morzsalékos lesz a tészta, a lényeg, hogy összeálljon. Formázzuk kis négyzetalakra és folpackba csomagolva legalább 1 órán át hűtőben pihentessük.
A sütőt 180 fokra melegítsük elő. 2 tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A tésztát egészen vékonyra (kb. 3mm) nyújtjuk, majd tetszőleges formákra vágjuk. (én derelyevágót használtam, hogy cakkos legyen a széle és villával megszurkáltam.) Minden darabot a tepsire rakosgatunk és kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hagyjuk kihűlni, csak azután vegyük le őket a tepsiről.
Jó étvágyat!