top of page

Rozmaringos-parmezános kréker

Elkészítési idő

Sütési idő

Adag

Szint

10 perc + pihentetés

12 perc

4 főre

Kezdő

Hozzávalók

20 dkg liszt

12 dkg hideg vaj

10 dkg reszelt parmezán

1/2 ek só

2 db friss rozmaring

bors

4 ek víz

Elkészítés

A lisztet a vajjal és a parmezánnal (késes)robotgépben összekeverjük. (vagy kézzel, gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk.) A rozmaring leveleket apróra vágjuk és a többi fűszerrel együtt a keverékhez adjuk, majd a víz hozzáadásával az egészet egybe gyúrjuk.

Ne ijedjünk meg tőle, hogy morzsalékos lesz a tészta, a lényeg, hogy összeálljon. Formázzuk kis négyzetalakra és folpackba csomagolva legalább 1 órán át hűtőben pihentessük.

A sütőt 180 fokra melegítsük elő. 2 tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A tésztát egészen vékonyra (kb. 3mm) nyújtjuk, majd tetszőleges formákra vágjuk. (én derelyevágót használtam, hogy cakkos legyen a széle és villával megszurkáltam.) Minden darabot a tepsire rakosgatunk és kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük.


Hagyjuk kihűlni, csak azután vegyük le őket a tepsiről.


Jó étvágyat!



bottom of page