Hozzávalók
25 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg vaj
só
1 tojás
reszelt sajt
Elkészítés
A hozzávalókat - a sajt és a tojás kivételével - összegyúrjuk és pár percig pihenni hagyjuk. Közben lereszeljük a sajtot, és előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A tepsit sütőpapírral béleljük.
A tésztát kinyújtjuk és tetszőleges méretű téglalapokra/rudacskákra vágjuk. Szépen elrendezzük őket a tepsiben, majd megkenjük a felvert tojással és megszórjuk mindegyiket a reszelt sajttal.
Kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. (ha szép aranybarna színt kap, kész is van.)
Sokféleképpen variálhatjuk ezt a sós sütit: megszórhatjuk köménymaggal, szezámmaggal, mákkal stb.
És nyugodtan készíthetünk egyszerre több adagot is, mert mélyhűtőben 1-2 hónapig eláll, így bármikor süthetünk belőle egy-egy adagot.
Jó étvágyat!