top of page

Snidlinges-sajtos pogácsa

Elkészítési idő

Sütési idő

Adag

Szint

15 perc

15-20 perc

kb. 16 darabhoz

Kezdő

Hozzávalók

22,5 dkg liszt

2 tk (kb. 6 g) sütőpor

csipetnyi cayenne bors (elhagyható)

1,5 tk só

10 dkg tejföl

1 tk mustár

2-3 dkg aprított snidling

6 dkg (cheddar) sajt + kb. 5 dkg a tetejére

kb. 1 dl tej

Elkészítés

A snidlinget felaprítjuk, a sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük.

A sütőt 200 fokra melegítjük elő.

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fűszerekkel. Egy másik tálban elkeverjük a tejfölt és a mustárt, hozzáadjuk a snidlinget és 6 dkg reszelt sajtot. Az egészet a liszthez adjuk és annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy egy elég lágy tésztát kapjunk.

Lisztezett munkalapra borítjuk, 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk (vagy egyszerűen kézzel ellapogatjuk) és egy kiszúróval pogácsákat szaggatunk ki belőle. A maradékot összegyúrjuk és azt is kiszaggatjuk, míg végül el nem fogy a tésztánk.

Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk mindegyiket és a tetejüket megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

Kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.


TIPP:

- ha nincs otthon pogácsaszaggatónk, használjunk egy poharat a tészta kiszaggatásához. mártsuk a szaggatót egy kis lisztbe, hogy könnyebb dolgunk legyen vele.

- ez a mennyiség kb. 16 db 6 cm átmérőjű pogácsára elég - nagyjából 1 tepsi.




bottom of page