Hozzávalók
22,5 dkg liszt
2 tk (kb. 6 g) sütőpor
csipetnyi cayenne bors (elhagyható)
1,5 tk só
10 dkg tejföl
1 tk mustár
2-3 dkg aprított snidling
6 dkg (cheddar) sajt + kb. 5 dkg a tetejére
kb. 1 dl tej
Elkészítés
A snidlinget felaprítjuk, a sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük.
A sütőt 200 fokra melegítjük elő.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fűszerekkel. Egy másik tálban elkeverjük a tejfölt és a mustárt, hozzáadjuk a snidlinget és 6 dkg reszelt sajtot. Az egészet a liszthez adjuk és annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy egy elég lágy tésztát kapjunk.
Lisztezett munkalapra borítjuk, 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk (vagy egyszerűen kézzel ellapogatjuk) és egy kiszúróval pogácsákat szaggatunk ki belőle. A maradékot összegyúrjuk és azt is kiszaggatjuk, míg végül el nem fogy a tésztánk.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk mindegyiket és a tetejüket megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
Kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
TIPP:
- ha nincs otthon pogácsaszaggatónk, használjunk egy poharat a tészta kiszaggatásához. mártsuk a szaggatót egy kis lisztbe, hogy könnyebb dolgunk legyen vele.
- ez a mennyiség kb. 16 db 6 cm átmérőjű pogácsára elég - nagyjából 1 tepsi.