top of page
Hozzávalók
50 dkg garnéla
kb. 0,5-0,8 dl tequila
2 lime (zöldcitrom)
olivaolaj
só, bors
fa nyársak
Elkészítés
A garnélákat szükség esetén megtisztítjuk, de legjobb, ha már tisztított rákokat vásárolunk. Egy tálban elkészítjük a pácot: beleöntjük a tequilát, belereszeljük 1 lime héját, és mindkét lime levét, hozzáadunk 3 ek olivaolajat és sózzuk, borsozzuk. Jól összekeverjük, majd mehetnek bele a rákocskák. lefedve kb. 1-2 órán át pácoljuk őket. Közben néhányszor forgassuk át, hogy minden garnélát érjen a pác.
A fa nyársakat vízben áztatjuk.
Ha bepácolódott a rák, a nyársakra húzzuk őket és forró grill serpenyőben vagy grillen mindkét oldalukon kb. 2-3 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor adjunk mellé lime gerezdeket, amivel még ízlés szerint meglocsolhatjuk.
Jó étvágyat!
bottom of page