top of page

Tequila-lime garnéla

Elkészítési idő

Sütési idő

Adag

Szint

10 perc + pácolás

2 főre

Kezdő

Hozzávalók

50 dkg garnéla

kb. 0,5-0,8 dl tequila

2 lime (zöldcitrom)

olivaolaj

só, bors

fa nyársak

Elkészítés

A garnélákat szükség esetén megtisztítjuk, de legjobb, ha már tisztított rákokat vásárolunk. Egy tálban elkészítjük a pácot: beleöntjük a tequilát, belereszeljük 1 lime héját, és mindkét lime levét, hozzáadunk 3 ek olivaolajat és sózzuk, borsozzuk. Jól összekeverjük, majd mehetnek bele a rákocskák. lefedve kb. 1-2 órán át pácoljuk őket. Közben néhányszor forgassuk át, hogy minden garnélát érjen a pác.


A fa nyársakat vízben áztatjuk.

Ha bepácolódott a rák, a nyársakra húzzuk őket és forró grill serpenyőben vagy grillen mindkét oldalukon kb. 2-3 perc alatt készre sütjük.

Tálaláskor adjunk mellé lime gerezdeket, amivel még ízlés szerint meglocsolhatjuk.


Jó étvágyat!



bottom of page