top of page

Baconbe tekert halloumi pesztós salátával

Elkészítési idő

10-15 perc

Sütési idő

Adag

Szint

Kezdő

Hozzávalók

halloumi sajt

szeletelt bacon

friss zöld fűszerek (pl. kakukkfű, petrezselyem, bazsalikom, stb.)

bors

chili (opcionális)

Friss saláta, zöldségek ízlés és szezon szerint :)

pesztóhoz:

1 nagy csokor friss petrezselyem

1 gerezd fokhagyma

1 ek reszelt parmezán

1 ek pirított fenyőmag

só, bors

olivaolaj

Elkészítés

A sajtot kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd ezeket beleforgatjuk az apróra vágott zöldfűszerekbe, illetve chilibe és őrölt borsba. Mindegyiket betekerjük a húsos szalonna szeletekbe és serpenyőben vagy grillen ropogósra sütjük.

A salátához a zöldségeket megmossuk, tetszőleges nagyságú darabokra vágjuk. A pesztó hozzávalóit egy mozsárban vagy késes aprítóban összekeverjük. Annyi olajat adunk hozzá, hogy krémes állagot kapjunk. A salátát tányérra rendezzünk, meglocsoljuk a pesztóval és a sült halloumival tálaljuk.



bottom of page