Hozzávalók
halloumi sajt
szeletelt bacon
friss zöld fűszerek (pl. kakukkfű, petrezselyem, bazsalikom, stb.)
bors
chili (opcionális)
Friss saláta, zöldségek ízlés és szezon szerint :)
pesztóhoz:
1 nagy csokor friss petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1 ek reszelt parmezán
1 ek pirított fenyőmag
só, bors
olivaolaj
Elkészítés
A sajtot kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd ezeket beleforgatjuk az apróra vágott zöldfűszerekbe, illetve chilibe és őrölt borsba. Mindegyiket betekerjük a húsos szalonna szeletekbe és serpenyőben vagy grillen ropogósra sütjük.
A salátához a zöldségeket megmossuk, tetszőleges nagyságú darabokra vágjuk. A pesztó hozzávalóit egy mozsárban vagy késes aprítóban összekeverjük. Annyi olajat adunk hozzá, hogy krémes állagot kapjunk. A salátát tányérra rendezzünk, meglocsoljuk a pesztóval és a sült halloumival tálaljuk.