Hozzávalók
12 db csirkeszárny
5 ek só
2 ek piros paprika (édes)
2 ek cayenne bors
2 ek fokhagymapor
1 ek szárított hagymapor
1 ek kakukkfű
1 ek oregánó
1 ek fekete bors
kevés olaj
Elkészítés
A fűszereket keverjük össze egy tálkában.
A csirkeszárnyakat tetszés szerint vágjuk darabokba vagy hagyjuk egészben és tegyük egy nagyobb tálba. Szórjuk rá a fűszerkeveréket. Forgassuk át benne a szárnyakat és dörzsöljük bele, hogy mindenhol érje őket a fűszer.
Legalább 6 órára, de legjobb egy egész éjszakára tegyük hűtőbe.
A sütőt 200 fokra melegítsük elő.
A szárnyakat rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg vékonyan olajjal és kb. 30-40 perc alatt süssük ropogósra.
Tálaláskor megszórhatjuk friss fűszernövényekkel és adhatunk még mellé csípős szószt is.
TIPP:
- kísérletezzünk bátran a fűszerkeverékkel saját ízlésünk szerint
- ha van sütőrácsunk, tegyük arra a csirkeszárnyakat (és azzal együtt tegyük a tepsire), így gyorsabban át tudnak sülni.
- készítsünk nagyobb adagot a fűszerkeverékből, így üvegbe elrakva később is felhasználhatjuk - nemcsak húsok, hanem még sült zöldségek, sült krumpli fűszerezéséhez is.
Jó étvágyat!