top of page

Cajun csirkeszárnyak

Elkészítési idő

10 perc + pácolás

Sütési idő

30-40 perc

Adag

2-4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

12 db csirkeszárny

5 ek só

2 ek piros paprika (édes)

2 ek cayenne bors

2 ek fokhagymapor

1 ek szárított hagymapor

1 ek kakukkfű

1 ek oregánó

1 ek fekete bors

kevés olaj

Elkészítés

A fűszereket keverjük össze egy tálkában.


A csirkeszárnyakat tetszés szerint vágjuk darabokba vagy hagyjuk egészben és tegyük egy nagyobb tálba. Szórjuk rá a fűszerkeveréket. Forgassuk át benne a szárnyakat és dörzsöljük bele, hogy mindenhol érje őket a fűszer.

Legalább 6 órára, de legjobb egy egész éjszakára tegyük hűtőbe.

A sütőt 200 fokra melegítsük elő.

A szárnyakat rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg vékonyan olajjal és kb. 30-40 perc alatt süssük ropogósra.


Tálaláskor megszórhatjuk friss fűszernövényekkel és adhatunk még mellé csípős szószt is.


TIPP:

- kísérletezzünk bátran a fűszerkeverékkel saját ízlésünk szerint

- ha van sütőrácsunk, tegyük arra a csirkeszárnyakat (és azzal együtt tegyük a tepsire), így gyorsabban át tudnak sülni.

- készítsünk nagyobb adagot a fűszerkeverékből, így üvegbe elrakva később is felhasználhatjuk - nemcsak húsok, hanem még sült zöldségek, sült krumpli fűszerezéséhez is.


Jó étvágyat!



bottom of page