top of page

Fokhagymás-zöldfűszeres csirkecomb

Elkészítési idő

15 perc

Sütési idő

30-40 perc

Adag

4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (4 főre):

8 db csirke felső comb (vagy 4 db egész comb)

1 db piros kaliforniai paprika

3 szál angol zeller

2-3 fej friss fokhagyma (vagy 1 fej fokhagyma)

3 kis fej vöröshagyma

nagy csokor friss bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, majoranna

só, bors

olivaolaj

Elkészítés

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk.

A paprikát és a zellert kis darabokra, a fokhagymát és a hagymát negyedekbe vágjuk. (ha nem friss fokhagymát használunk, akkor csak gerezdekre szedjük és megtisztítjuk.) a zöldfűszereket is felaprítjuk.

A sütőt 180 fokra melegítjük elő.

Egy serpenyőben kevég olajat hevítünk és előpirítjuk benne a csirkecombokat. A bőrös felükkel lefelé kezdjük és aztán pirítjuk szép aranybarnára mindkét oldalukat. Letakarva, tegyük félre a megpirult combokat, amíg nem végzünk mindegyikkel.

Egy nagyobb tepsit kiolajozunk és elrendezzük benne a hagymát és a fokhagymákat. Ráfektetjük a combokat, rászórjuk a zöldségeket és a zöldfűszereket. Tetejét még meglocsoljuk kevés olajjal, majd betesszük a sütőbe és kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.


Jó étvágyat!



bottom of page