top of page

Húsgombócok zsemlében

Elkészítési idő

15-20 perc

Sütési idő

Adag

4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

50 dkg darált marhahús

2 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 zöld paprika vagy hegyes erős paprika

2,5 dl passzírozott paradicsom (passata)

friss petrezselyem

chili pehely/erős paprika

só, bors

olaj

zsemle

rukkola/saláta

sajt

Elkészítés

A darált húst sózzuk, borsozzuk és diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle.

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A paprikát is felkockázzuk.

Serpenyőben olajat hevítünk és megpirítjuk benne a húsgombócok minden oldalát. Kiszedjük őket egy tányérra. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a gombócok sültek, megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chilivel. 2-3 percig pároljuk, majd ráöntjük a paradicsomot. Visszatesszük a gombócokat és néhány percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. Megszórjuk aprított petrezselyemmel.

Tálaláshoz a zsemléket félbevágjuk, mindkét oldalukat megpirítjuk. Ráhalmozunk egy adag gombócot a szósszal együtt, teszünk bele még zöldsalátát vagy rukkolát és tetszés szerint még reszelt sajttal is gazdagíthatjuk.


TIPP:

A passzírozott paradicsom helyett használhatunk konzerv vagy érett, friss paradicsomot is.


Jó étvágyat!



bottom of page