top of page

Majorannás-cideres marhamáj

Elkészítési idő

10-15 perc

Sütési idő

Adag

4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

40 dkg marhamáj

2 ek kacsazsír (vagy olivaolaj)

5-6 gerezd fokhagyma

1,5 dl (alma)cider

1 csokor friss majoranna

só, bors

Elkészítés

A fokhagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A májat felcsíkozzuk.

Egy serpenyőben felhevítjük a kacsazsírt és megfuttatjuk benne a fokhagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott májat, amit pár percig pirítunk. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk az alma ciderrel. rászórjuk a majoranna 3/4 részét. 2-3 percre lefedjük és együtt pároljuk őket, majd levesszük a fedőt és zsírjára pirítjuk, azaz hagyjuk, hogy a leve elfőjjön.


Tálaláskor megszórjuk a maradék majorannával.


TIPP:

Krémes (esetleg sajtos) krumplipüré az ideális köret mellé.



bottom of page