![](https://static.wixstatic.com/media/e32435_086cf70bf4cd4fbcab1dcea7d9f83c2a~mv2.jpg)
Hozzávalók
30 dkg fehér csoki
1 dl tejszín
1 db tonkabab
kb. 5 dkg aszalt áfonya
darált mandula, darált dió, dekor cukor stb a díszítéshez
Elkészítés
A fehércsokit kis darabokra tördeljük. az áfonyát egészen apróra vágjuk.
A tejszínt felmelegítjük és belereszeljük a tonkababot. ráöntjük a fehércsokira és addig kevergetjük, amíg az fel nem olvad és szép egynemű masszát kapunk. Hozzáadjuk az áfonyát is, majd egy nagyobb, lapos műanyag tálba öntjük. Legalább 3-4 órán át hűtjük.
Kis tányérkákon előkészítjük a díszítéshez szánt hozzávalókat.
Ha teljesen megszilárdult a trüffel, kiskanálnyi darabokat veszünk ki a belőle és golyót formálunk. Ezeket a golyókat meghempergetjük a különböző díszítő anyagokban.
Kis trüffel papírkákba ültetjük őket és már csak a csomagolás van hátra.
![](https://static.wixstatic.com/media/e32435_086cf70bf4cd4fbcab1dcea7d9f83c2a~mv2.jpg/v1/fill/w_333,h_500,al_c,q_80,enc_auto/e32435_086cf70bf4cd4fbcab1dcea7d9f83c2a~mv2.jpg)