top of page

Áfonyás-tonkababos fehércsoki trüffel

Hozzávalók

30 dkg fehér csoki

1 dl tejszín

1 db tonkabab

kb. 5 dkg aszalt áfonya

darált mandula, darált dió, dekor cukor stb a díszítéshez

Elkészítés

A fehércsokit kis darabokra tördeljük. az áfonyát egészen apróra vágjuk.

A tejszínt felmelegítjük és belereszeljük a tonkababot. ráöntjük a fehércsokira és addig kevergetjük, amíg az fel nem olvad és szép egynemű masszát kapunk. Hozzáadjuk az áfonyát is, majd egy nagyobb, lapos műanyag tálba öntjük. Legalább 3-4 órán át hűtjük.

Kis tányérkákon előkészítjük a díszítéshez szánt hozzávalókat.

Ha teljesen megszilárdult a trüffel, kiskanálnyi darabokat veszünk ki a belőle és golyót formálunk. Ezeket a golyókat meghempergetjük a különböző díszítő anyagokban.

Kis trüffel papírkákba ültetjük őket és már csak a csomagolás van hátra.



bottom of page