Hozzávalók
Hozzávalók (kb. 2 db 250g-os üveghez):
2 db körte
1/2 db savanykás alma
4 dkg mazsola
1 db közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1db 2cm-es friss gyömbér
6 dkg barna cukor
2,5 dl almalé
1 ek almaecet
1/2 ek mustármag
3/4 ek chilipehely
1 ek garam masala
1 tk só
Elkészítés
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a gyömbért lereszeljük. Mindet egy kis lábasba tesszük a barna cukorral, az almalével és az almaecettel. Hozzáadjuk a mustármagot, a chilit, a garam masalát, a sót és közepes lángon addig melegítjük, amíg a cukor felolvad.
A körtét és az almát egészen kis kockákra vágjuk, a mazsolát is kisebbre aprítjuk. Beletesszük a fűszeres lébe és felforraljuk. kevergetve addig főzzük, amíg sűrű nem lesz.
Sterilizált üvegekbe töltjük és légmentesen lezárjuk.
Hideg, sötét helyen több hónapig is eláll. ha felbontottuk, hűtőben tároljuk.
Nagyszerű ízesítő/köret sültekhez, sajtokhoz vagy szendvicsekhez is.