top of page

Feketeerdő likőr

Hozzávalók

Hozzávalók (7,5 dl-es üveghez):


2,5 dl tejszín

2 dl zsíros tej (3,5%)

80 g magas kakaótartalmú étcsokoládé

3-4 ek cukrozott sűrített tej (cukorral helyettesíthető)

0,5 dl meggylikőr vagy meggy pálinka

1,5 dl sötét rum

Elkészítés

A tejszínt és a tejet felforraljuk, majd félre húzzuk a tűzről. A csokoládét apróra darabokra törjük és a cukorozott sűrített tejjel együtt a forró tejszínhez adjuk. Addig kevergetjük, amíg a csoki felolvad és egynemű lesz. Végül hozzáadjuk a rumot és a meggylikőrt is.


Tiszta üvegbe (vagy több kicsibe) öntjük. Hűtőben egy-két napig hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Közben néhányszor összerázzuk.


TIPP: Ha nem sikerült a csokinak egyenletesen beleolvadni a tejszínbe, rásegíthetünk egy kicsit botmixerrel.




bottom of page