![](https://static.wixstatic.com/media/e32435_d513388ac4314dfbb1fbcbc4dd89b7a2~mv2.jpg/v1/fill/w_700,h_394,al_c,lg_1,q_80,enc_avif,quality_auto/Image-empty-state.jpg)
Hozzávalók
60 dkg feketeribizli
6 dl vodka
2 csillagánizs
1 vanília rúd
25 dkg kristálycukor
1,5 dl víz
Elkészítés
A gyümölcsöket megmossuk, leszedegetjük a száráról és egy nagy befőttes üvegbe tesszük. kicsit megnyomkodjuk, beletesszük a fűszereket (a vaníliát hosszában félbehasítva) és ráöntjük a vodkát. Lezárt üvegben, hűvös helyen hagyjuk állni kb. 4-5 hétig. néhányszor rázzuk fel ez idő alatt.
A több hetes állás után, gézen átszűrjük az italt. A cukorból és a vízből szirupot főzünk és összekeverjük az átszűrt itallal. Üvegekbe töltjük és kész is. Ha tudunk még várni, akkor adjunk neki 2-3 napot, hogy jobban összeérjenek az ízek. De akár azonnal is fogyasztható.
TIPP:
- használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is hozzá. Hagyjuk kiolvadni, majd így keverjük el a vodkával. az sem baj, ha a kiolvadt levet is hozzáöntjük.
![](https://static.wixstatic.com/media/e32435_d513388ac4314dfbb1fbcbc4dd89b7a2~mv2.jpg/v1/fill/w_500,h_301,al_c,q_80,enc_auto/e32435_d513388ac4314dfbb1fbcbc4dd89b7a2~mv2.jpg)
![](https://static.wixstatic.com/media/e32435_0818c75eaa0845378cb9ae5f55cf0725~mv2.jpg/v1/fill/w_500,h_749,al_c,q_85,enc_auto/e32435_0818c75eaa0845378cb9ae5f55cf0725~mv2.jpg)