top of page

Forró csoki mix

Hozzávalók

Hozzávalók (kb. 2 üveghez):

5 dkg kakaó (nem cukrozott, jó minőségű)

10 dkg kristálycukor

1 vanília rúd

1 csipet só

1 tk étkezési keményítő

15 dkg tejpor

5 dkg étcsokoládé


Plusz ízesítő (tetszés szerint): fahéj / cayenne bors / kardamom

Elkészítés

A csokoládét egészen apróra vágjuk.

A vanília rúdból kikapargatjuk a magokat és a cukorhoz adjuk, majd egy késes aprítóban összedaráljuk. Egy nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a csokoládé darabokat is. Összekeverjük, üvegekbe adagoljuk és csomagolás után már ajándékozhatjuk is.


Felhasználás: 2 dl forró tejhez ízlés szerint kb. 2-3 tk keveréket adunk.




bottom of page