top of page
Hozzávalók
Hozzávalók (kb. 2 üveghez):
5 dkg kakaó (nem cukrozott, jó minőségű)
10 dkg kristálycukor
1 vanília rúd
1 csipet só
1 tk étkezési keményítő
15 dkg tejpor
5 dkg étcsokoládé
Plusz ízesítő (tetszés szerint): fahéj / cayenne bors / kardamom
Elkészítés
A csokoládét egészen apróra vágjuk.
A vanília rúdból kikapargatjuk a magokat és a cukorhoz adjuk, majd egy késes aprítóban összedaráljuk. Egy nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a csokoládé darabokat is. Összekeverjük, üvegekbe adagoljuk és csomagolás után már ajándékozhatjuk is.
Felhasználás: 2 dl forró tejhez ízlés szerint kb. 2-3 tk keveréket adunk.
bottom of page