top of page

Karácsonyi tojáslikőr

Hozzávalók

Hozzávalók (kb. 7,5 dl-es üveghez):

4 tojássárgája

10 dkg cukor

1 vanília rúd vagy 1 kk vanília esszencia

2,5 dl tejszín

1,5 dl zsíros tej (3,6%)

2 dl rum

Elkészítés

A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a vanília rúd kikapart magjaival. Felöntjük a tejszínnel és a tejjel, majd vízgőz felett, folyamatos kevergetés közben kicsit besűrítjük. Ha kihűlt hozzáöntjük a rumot.

Átszűrjük és üvegbe töltjük.


TIPP:

- Próbáltam már semlegesebb ízű vodkával vagy fehér rummal, de nekem kifejezetten a sötét, fűszeres rum karakteres íze jött be a legjobban. Szerintem bátran kísérletezzünk, ízlésünk szerint.




bottom of page