top of page
Hozzávalók
Hozzávalók (kb. 2db fél literes üveghez):
25 dkg feta sajt
1 db chili paprika
2-3 gerezd fokhagyma
kapribogyó
magozott olajbogyó
friss rozmaring
aszalt paradicsom
extraszűz olivaolaj
Elkészítés
A fetát kis kockákra, a chilit, a fokhagymát és az olajbogyót vékony szeletekre, az aszalt paradicsomot kisebb darabokra vágjuk.
Az üvegek aljára teszünk egy sor fetát, majd minden hozzávalóból teszünk rá tetszés szerinti mennyiségben, majd jöhet ismét a feta réteg. Így rétegezzük, amíg meg nem telik az üveg, csak kb. egy ujjnyi helyet hagyjunk üresen a tetejétől. Az egészet felöntjük oliva olajjal, úgy hogy teljesen ellepje a rétegeket.
Kifejezetten jót tesz neki, ha pár napig összeérnek a fűszerek és hűtőbe téve elég sokáig (4-5 hét) eláll.
bottom of page