top of page

Marinált feta

Hozzávalók

Hozzávalók (kb. 2db fél literes üveghez):


25 dkg feta sajt

1 db chili paprika

2-3 gerezd fokhagyma

kapribogyó

magozott olajbogyó

friss rozmaring

aszalt paradicsom

extraszűz olivaolaj

Elkészítés

A fetát kis kockákra, a chilit, a fokhagymát és az olajbogyót vékony szeletekre, az aszalt paradicsomot kisebb darabokra vágjuk.

Az üvegek aljára teszünk egy sor fetát, majd minden hozzávalóból teszünk rá tetszés szerinti mennyiségben, majd jöhet ismét a feta réteg. Így rétegezzük, amíg meg nem telik az üveg, csak kb. egy ujjnyi helyet hagyjunk üresen a tetejétől. Az egészet felöntjük oliva olajjal, úgy hogy teljesen ellepje a rétegeket.

Kifejezetten jót tesz neki, ha pár napig összeérnek a fűszerek és hűtőbe téve elég sokáig (4-5 hét) eláll.




bottom of page