top of page

Hozzávalók
35 dkg tejcsokoládé
1 ek Nutella
1 dl tejszín
0,5 cl Baileys
5-10 dkg mogyoró

Elkészítés
A tejcsokit apró darabokra tördeljük és egy kis edényben vízgőz felett megolvasztjuk. pár percig hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a Nutellát, a tejszínt és a Baileyst is. Az egészet egy lapos műanyagedénybe öntjük és hűtőben legalább 4-5 órán keresztül kihűtjük.
A mogyorót egy száraz serpenyőben megpirítjuk. ha kihűlt, egészen apróra törjük. (legjobb egy elektromos aprítót használni ehhez.)
A megszilárdult csokimasszából ki golyókat formázunk és beleforgatjuk az aprított mogyoróba.
Kis bonbonos papírokba tesszük és fém- vagy papírdobozkákba csomagolva kész is az ajándék.

bottom of page