top of page

Mogyorós bonbon

Hozzávalók

35 dkg tejcsokoládé

1 ek Nutella

1 dl tejszín

0,5 cl Baileys

5-10 dkg mogyoró



Elkészítés

A tejcsokit apró darabokra tördeljük és egy kis edényben vízgőz felett megolvasztjuk. pár percig hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük a Nutellát, a tejszínt és a Baileyst is. Az egészet egy lapos műanyagedénybe öntjük és hűtőben legalább 4-5 órán keresztül kihűtjük.

A mogyorót egy száraz serpenyőben megpirítjuk. ha kihűlt, egészen apróra törjük. (legjobb egy elektromos aprítót használni ehhez.)

A megszilárdult csokimasszából ki golyókat formázunk és beleforgatjuk az aprított mogyoróba.


Kis bonbonos papírokba tesszük és fém- vagy papírdobozkákba csomagolva kész is az ajándék.



bottom of page