top of page
Hozzávalók
35 dkg fehércsokoládé
1 dl tejszín
5 cl narancslikőr
1 narancs reszelt héja
10 dkg kristálycukor
Elkészítés
A fehércsokit apró darabokra tördeljük és vízgőz felett megolvasztjuk. várunk, amíg hűl egy kicsit (kb. szobahőmérsékletűre) és hozzáadjuk a tejszínt, valamint a narancslikőrt és a reszelt narancs héjat is. Az egészet jól elkeverjük, egy lapos műanyag edénybe öntjük, majd hűtőben 4-5 órán keresztül hűtjük.
Közben a cukrot egy edényben karamellizáljuk, és vékony rétegben egy sütőpapírral borított tálcára csorgatjuk. Megvárjuk, amíg megszilárdul és pl. egy húsklopfolóval apró darabokra törjük.
A kihűlt fehércsokiból kis golyókat formálunk és beleforgatjuk a karamellszilánkokba.
Ezután már csak a csomagolás következik. :)
bottom of page