top of page

Narancslikőrös-fehércsokis trüffel

Hozzávalók

35 dkg fehércsokoládé

1 dl tejszín

5 cl narancslikőr

1 narancs reszelt héja

10 dkg kristálycukor

Elkészítés

A fehércsokit apró darabokra tördeljük és vízgőz felett megolvasztjuk. várunk, amíg hűl egy kicsit (kb. szobahőmérsékletűre) és hozzáadjuk a tejszínt, valamint a narancslikőrt és a reszelt narancs héjat is. Az egészet jól elkeverjük, egy lapos műanyag edénybe öntjük, majd hűtőben 4-5 órán keresztül hűtjük.


Közben a cukrot egy edényben karamellizáljuk, és vékony rétegben egy sütőpapírral borított tálcára csorgatjuk. Megvárjuk, amíg megszilárdul és pl. egy húsklopfolóval apró darabokra törjük.


A kihűlt fehércsokiból kis golyókat formálunk és beleforgatjuk a karamellszilánkokba.


Ezután már csak a csomagolás következik. :)



bottom of page