top of page
![](https://static.wixstatic.com/media/9af9b9_45ed9f50eca146e680d7118cd504c77e~mv2.jpg/v1/fill/w_754,h_424,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/Image-empty-state.jpg)
Hozzávalók
Hozzávalók (4 üveghez):
50 dkg olajos mag vegyesen (dió, kesudió, pekándió, mandula, mogyoró, stb.)
2-3 ek méz
1 kk kínai ötfűszer keverék
1/2 kk cayene bors
1/2 kk chili
1 ek olaj
Elkészítés
A sütőt 180 fokra melegítjük elő.
Egy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral és rászórjuk a magvakat. Fűszerezzük, meglocsoljuk a mézzel és az olajjal, majd alaposan összekeverjük.
Sütőbe téve 10-12 percig pirítjuk, illetve hagyjuk, hogy a méz karamelizálódjon.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd darabokra tördelve/szedve az üvegekbe töltjük.
![](https://static.wixstatic.com/media/e32435_56641e76d3f5429db8ca44f2f19ba29a~mv2.jpg/v1/fill/w_125,h_188,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/e32435_56641e76d3f5429db8ca44f2f19ba29a~mv2.jpg)
bottom of page