top of page

Rumos trüffel

Hozzávalók

20 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalmú)

150 ml tejszín

1 vanília rúd

3 dkg vaj

3 ek (sötét) rum

kakaó, csokireszelék, darált mandula, stb. a bevonáshoz

Elkészítés

A vanília rudat kettévágjuk, kikaparjuk a belsejét és a tejszínhez adjuk (a félbevágott vaníliát is beletesszük), majd felforraljuk. A csokoládét kis darabokra törjük.

A vaníliás tejszínből kivesszük a vanília rudat, hozzáadjuk az étcsokit, a rumot és végül a vajat is. Addig keverjük, amíg a csokoládé el nem olvad.

Egy lapos tálba/edénybe öntjük, hűtőbe tesszük és legalább 4-5 órán át hűtjük, hogy teljesen megszilárduljon.

Ha megdermedt a massza, kis golyókat formázunk belőle és tetszés szerint meghempergetjük kakaóban / csokireszelékben / darált mandulában / darált dióban / kókuszreszelékben.


TIPP:

- Ha sietünk, akkor mélyhűtőben is kihűthetjük a masszát. Ott elég neki kb. 1 óra.

- Ha alkohol mentesen szeretnénk, akkor használhatunk hozzá rum aromát is.



bottom of page