top of page

Csicseriborsó leves chorizóval

Elkészítési idő

20-25 perc

Sütési idő

Adag

4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

15 dkg chorizo kolbász

1 nagy fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 szál sárgarépa

2 db (kisebb) krumpli

1 doboz csicseriborsó konzerv

zsír/olaj

só, bors

római kömény

chili vagy jalapeno paprika (elhagyható)

Elkészítés

A kolbászt felkarikázzuk. A hagymát és a fokhagymát apróra, a répát és a krumplit kisebb kockákra vágjuk.


Egy lábasban kevés zsíron vagy olajon pár perc alatt megpirítjuk a kolbász karikákat. Tányérra szedjük és a visszamaradt zsiradékban megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint kevés római köménnyel, chilivel ízesítjük. Ha már üvegesre pirultak a hagymák, mehet bele a répa, a krumpli és a leszűrt csicseriborsó is. Visszatesszük a zöldségekhez a kolbászt és az egészet felöntjük 1,5-2 liter vízzel.

Alacsony lángon kb. 12-15 perc alatt készre főzzük.

Tálaláskor megszórhatjuk friss, aprított petrezselyemmel, esetleg apróra vágott jalapeno paprikával.


TIPP:

- Az ízesítésnél vegyük figyelembe a chorizo ízesítését is, kóstoljunk folyamatosan.

- Az arányokat ízlés szerint variálhatjuk, kísérletezzünk bátran.



bottom of page