top of page

Cukkini krémleves

Elkészítési idő

20-25 perc

Sütési idő

Adag

4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

kb. 50 dkg cukkini

1 nagyobb fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

olivaolaj

só, bors

chili paprika (opcionális)

1,5-2 l zöldségleves vagy víz

kb. 0,5 dl tej vagy tejszín

Elkészítés

A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk és felkockázzuk. a lényeg, hogy nagyjából egyforma nagyságúak legyenek a darabok, a forma nem számít. (meg is hámozhatjuk, de én szeretem, ha a héja rajta marad, mert így még a színe is szebb lesz a levesnek.) A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.

Egy láasban olivaolajat hevítünk és megdinszteljük benne a hagymát. Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadjuk a fokhagymát is. sózzuk, borsozzuk, ha pikánsabbá szeretnénk tenni, akkor megszórjuk csipetnyi chilivel, majd mehet bele a cukkini is. Ismét sózzuk, borsozzuk, és lefedve, néhányszor megkeverve kb. 5-7 percig pároljuk. Ezután hozzáadunk annyi zöldséglevest vagy vízet, hogy kb. egy ujjnyira elfedje, és néhány perc alatt készre főzzük.

Ha kész botmixer segítségével (vagy normál mixerbe áttöltve) simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejet vagy a tejszínt és még egyet forralunk rajta.


Tálaláskor adhatunk hozzá pl. mozzarella darabokat, fokhagymás krutont.


Jó étvágyat!



bottom of page