top of page

Görögdinnye gazpacho

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

Adag

4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

kb. 40-50 dkg görögdinnye (hámozva, magozva)

2 db érett paradicsom

1 kis fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1/2 db közepes kígyóuborka

1 db kápia paprika

1/2 szelet szikkadt kenyér

4 ek oliva olaj

2 ek sherry ecet vagy fehérbor ecet

2-3 levél friss menta (elhagyható)

só, bors

Elkészítés

A dinnyét kivájjuk a héjából, kimagozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk. Az uborkát a paradicsommal és a paprikával együtt feldaraboljuk. A kenyeret hideg vízbe áztatjuk.

Minden mehet bele a turmixgépbe a kinyomkodott kenyérrel együtt.

Ráöntjük az oliva olajat, az ecetet, sóval, borssal és tetszés szerint apróra vágott menta levelekkel ízesítjük. Pár perc alatt krémesre turmixoljuk.

Fogyasztás előtt jól hűtsük le.


TIPP:

- Tálalhatjuk levesként vagy egy nagy pohárban jégkockákkal hűsítő fogásként.



bottom of page