
Hozzávalók
kb. 40-50 dkg görögdinnye (hámozva, magozva)
2 db érett paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 db közepes kígyóuborka
1 db kápia paprika
1/2 szelet szikkadt kenyér
4 ek oliva olaj
2 ek sherry ecet vagy fehérbor ecet
2-3 levél friss menta (elhagyható)
só, bors
Elkészítés
A dinnyét kivájjuk a héjából, kimagozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk. Az uborkát a paradicsommal és a paprikával együtt feldaraboljuk. A kenyeret hideg vízbe áztatjuk.
Minden mehet bele a turmixgépbe a kinyomkodott kenyérrel együtt.
Ráöntjük az oliva olajat, az ecetet, sóval, borssal és tetszés szerint apróra vágott menta levelekkel ízesítjük. Pár perc alatt krémesre turmixoljuk.
Fogyasztás előtt jól hűtsük le.
TIPP:
- Tálalhatjuk levesként vagy egy nagy pohárban jégkockákkal hűsítő fogásként.
