top of page

Gazpacho

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

Adag

4-6 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

kb. 60 dkg érett paradicsom

1 közepes fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1/2 db közepes kígyóuborka

1 db kaliforniai paprika

1/2 szelet szikkadt kenyér

4 ek olivaolaj

2 ek sherry ecet vagy fehérbor ecet

só, bors

Elkészítés

A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, a paradicsommal és a paprikával együtt feldaraboljuk. A kenyeret hideg vízbe áztatjuk.

Az összes zöldséget turmixgépbe rakjuk, hozzáadjuk a jól kinyomkodott kenyeret, ráöntjük az olivaolajat, az ecetet és ízesítjük. Pár perc alatt krémesre turmixoljuk. Fogyasztás előtt jól hűtsük le.


TIPP:

- Tálaláskor tetszés szerint tehetünk bele felkockázott főtt tojást, zöld paprikát, hagymát, uborkát vagy pirított kenyérkockákat. De egy nagy pohárban, jégkockákkal szervírozva is mennyei.


Jó étvágyat!



bottom of page