top of page

Karalábé leves medvehagymás pesztóval

Elkészítési idő

30 perc

Sütési idő

Adag

4-6 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

kb. 75 dkg zsenge karalábé

2 kis fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

só, bors

olivaolaj

kb. 6 dl víz


Pesztóhoz:

60 g medvehagyma

50 g pirított mandula

50 g reszelt parmenzán

4-5 ek olivaolaj

1 kk citromlé

Elkészítés

A karalábét megtisztítjuk, nagyjából egyforma kockákra vágjuk. a hagymát és a fokhagymát is megpucoljuk és felaprítjuk.

Egy lábasban olivaolajat hevítünk és üvegesre pároljuk benne a hagymát, amit sózzunk is meg. Hozzáadjuk a fokhagymát és a karalábé kockákat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és 2-3 percig fedő alatt, néhányszor átkeverve, együtt pároljuk őket. Öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd főzzük puhára a zöldséget. Kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsük.

Ha kész, a karalábé kb. 1/4-ét kiszedjük egy tányérba, és a többit egy botmixerrel összeturmixoljuk. majd a félretett karalábé darabokat visszatesszük a levesbe.


Elkészítjük a pesztót is: a hozzávalókat az olaj felével robotgépbe tesszük és pépesre turmixoljuk. közben fokozatosan adagoljunk hozzá annyi olajat, hogy krémes állagot kapjunk.

Tálaláskor egy-két kiskanállal adunk a medvehagyma pesztóból a leveshez.


TIPP:

- ha sűrűbb, krémesebb levest szeretnénk, szórjuk meg a párolódó zöldséget 1 ek liszttel és kevergetve pirítsuk meg egy kicsit, mielőtt felöntenénk a vízzel




bottom of page