Hozzávalók
2 kis fej vöröshagyma
1 db/10 dkg sárgarépa
2 szál angol zeller
2 db/20 dkg karalábé
20 dkg zöldbab
20 dkg zöldborsó
1 nagy húsos paradicsom
oliva olaj
só, bors
1 csokor friss fűszernövény (vegyesen lehet petrezselyem, majoranna, kakukkfű, bazsalikom stb.)
1 dl tej
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk és nagyjából egyforma nagyságú kockákra vágjuk.
Egy lábasban olivaolajat hevítünk és megdinszteljük benne a hagymát. majd mehet bele a sárgarépa, zeller és a karalábé is. sózzuk, borsozzuk és lefedve 3-4 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a babot, a zöldborsót és a paradicsom kockákat. Ismét sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd kevergetve 2 percig fedő alatt pároljuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket és mérsékelt tűzön puhára főzzük a zöldségeket.
Közben a fűszernövényeket leöblítjük és apróra vágjuk. amikor már megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a zöldfűszereket és a tejet is. ezzel még 1-2 percig főzzük.
TIPP:
- a levesbe kerülő zöldségek kedvünk szerint variálhatóak
Jó étvágyat!