top of page

Nyári zöldségleves

Elkészítési idő

15-20 perc

Sütési idő

Adag

4-6 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

2 kis fej vöröshagyma

1 db/10 dkg sárgarépa

2 szál angol zeller

2 db/20 dkg karalábé

20 dkg zöldbab

20 dkg zöldborsó

1 nagy húsos paradicsom

oliva olaj

só, bors

1 csokor friss fűszernövény (vegyesen lehet petrezselyem, majoranna, kakukkfű, bazsalikom stb.)

1 dl tej

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk és nagyjából egyforma nagyságú kockákra vágjuk.

Egy lábasban olivaolajat hevítünk és megdinszteljük benne a hagymát. majd mehet bele a sárgarépa, zeller és a karalábé is. sózzuk, borsozzuk és lefedve 3-4 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a babot, a zöldborsót és a paradicsom kockákat. Ismét sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd kevergetve 2 percig fedő alatt pároljuk.

Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket és mérsékelt tűzön puhára főzzük a zöldségeket.

Közben a fűszernövényeket leöblítjük és apróra vágjuk. amikor már megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a zöldfűszereket és a tejet is. ezzel még 1-2 percig főzzük.


TIPP:

- a levesbe kerülő zöldségek kedvünk szerint variálhatóak


Jó étvágyat!



bottom of page