Hozzávalók
1 kis db sárgadinnye
1/2 db kígyóuborka
1/2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db hegyes, erős zöldpaprika vagy chilli (ízlés szerint)
1 kis csokor friss bazsalikom (elhagyható)
1-2 ek borecet
2-3 ek olivaolaj
1-2 csepp zöld tabasco vagy chiliszósz (elhagyható)
só, bors
Elkészítés
A dinnyét megszabadítjuk a magjaitól és a héjától, kis kockákra vágva a turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a darabokra vágott uborkát, a felaprított hagymát, fokhagymát és paprikát. Apróra vágjuk a bazsalikom leveleket és ezt is a turmixba tesszük az borecettel, az olivaolajjal együtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összeturmixoljuk.
Fogyasztás előtt jól hűtsük be.
Tálaláskor szórhatunk a tetejére kis kockákra aprított sonkát, mozzarellát, zöldségeket és friss bazsalikomot.