Hozzávalók
1 kg kápia paprika
3 fej vöröshagyma
1 egész fej fokhagyma
kakukkfű
só, bors
olivaolaj
2 ek balzsamecet
7 dl zöldségleves vagy víz
Elkészítés
A sütőt 200 fokra melegítjük elő.
A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, kicsumázzuk és egy nagyobb tepsibe tesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, nyolcadokba vágjuk. a fokhagymát is megpucoljuk és a gerezdeket a kés lapjával kicsit megnyomjuk.
A hagymát és a fokhagymát is a paprikákhoz adjuk. Friss kakukkfüvet szórunk rá. Sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk 3-4 ek olivaolajjal.
Kezünkkel összeforgatjuk, majd mehet a sütőbe. kb. 30-40 perc alatt puhára sütjük.
Ezután a tepsi teljes tartalmát egy turmixgépbe tesszük. Meglocsoljuk a balzsamecettel, hozzáadjuk a zöldséglevest vagy a vizet és simára turmixoljuk. Kóstoljuk meg és ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor adjuk hozzá feta sajt darabokat és néhány csepp balzsamecetet.
TIPP:
- turmixolás után szűrjük át egy szűrőn a leves, így szép sima állagú lesz
- aki szereti a pikáns ízeket, adhat hozzá chili paprikát is
Jó étvágyat!