top of page

Sült paprika krémleves

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

30-40 perc

Adag

4-6 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

1 kg kápia paprika

3 fej vöröshagyma

1 egész fej fokhagyma

kakukkfű

só, bors

olivaolaj

2 ek balzsamecet

7 dl zöldségleves vagy víz

Elkészítés

A sütőt 200 fokra melegítjük elő.

A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, kicsumázzuk és egy nagyobb tepsibe tesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, nyolcadokba vágjuk. a fokhagymát is megpucoljuk és a gerezdeket a kés lapjával kicsit megnyomjuk.

A hagymát és a fokhagymát is a paprikákhoz adjuk. Friss kakukkfüvet szórunk rá. Sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk 3-4 ek olivaolajjal.

Kezünkkel összeforgatjuk, majd mehet a sütőbe. kb. 30-40 perc alatt puhára sütjük.


Ezután a tepsi teljes tartalmát egy turmixgépbe tesszük. Meglocsoljuk a balzsamecettel, hozzáadjuk a zöldséglevest vagy a vizet és simára turmixoljuk. Kóstoljuk meg és ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.

Tálaláskor adjuk hozzá feta sajt darabokat és néhány csepp balzsamecetet.


TIPP:

- turmixolás után szűrjük át egy szűrőn a leves, így szép sima állagú lesz

- aki szereti a pikáns ízeket, adhat hozzá chili paprikát is


Jó étvágyat!



bottom of page