top of page

Spárgakrémleves

Elkészítési idő

15-20 perc

Sütési idő

Adag

4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

1 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

0,5 dl fehérbor (elhagyható)

50 dkg zöldspárga

1 ek olivaolaj + 1 ek a pirításhoz

3 dkg vaj

kb. 2 l víz vagy zöldségalaplé

só, bors

Elkészítés

A hagymát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A fokhagymát felszeleteljük.

A spárgák fás végeit letörjük ott, ahol elhajlanak. A spárga csúcsokat levágjuk és félretesszük. A maradék részt feldaraboljuk.

Egy lábasban felhevítjük az olajat és a vajat, üvegesre pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát, majd beledobjuk a spárga darabokat is. Sóval, borssal ízesítjük, felöntjük vízzel/alaplével és puhára főzzük. Az elkészült levest botmixerrel krémesre pürésítjük.

Egy serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk a spárga csúcsokat.

Tálaláskor ezt adjuk a leveshez.


TIPP:

- Ízlés szerint kevés tejszínnel vagy tejjel is gazdagíthatjuk a levest.

- Tálaláskor adhatunk hozzá kecskesajt darabkákat is.




bottom of page