top of page
Hozzávalók
15 dkg zabpehely
10 dkg rozspehely
15 dkg magkeverék: mandula, dió, pekándió, stb. vegyesen
1 kk fahéj
kb. 1 dl méz
0,5 dl olaj
10 dkg aszalt gyümölcs (mazsola, barack, áfonya, stb.)
Elkészítés
A sütőt 160 fokra melegítjük elő. egy közepes nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Egy nagyobb tálban összekeverjük a pelyheket és a magokat. fűszerezzük a fahéjjal.
A mézet folyékonnyá melegítjük, elkeverjük az olajjal, majd az egészet ráöntjük a müzli keverékre. Addig keverjük, míg mindent be nem borít az olajos méz.
Az egészet a tepsibe terítjük és kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Miután kihűlt, hozzáadjuk az apróra vágott aszalt gyümölcsöt, és üvegbe töltjük. Száraz, hűvös helyen tároljuk.
Jó étvágyat!
bottom of page