top of page

Házi granola

Elkészítési idő

5 perc

Sütési idő

20 perc

Adag

4 üveghez

Szint

Kezdő

Hozzávalók

15 dkg zabpehely

10 dkg rozspehely

15 dkg magkeverék: mandula, dió, pekándió, stb. vegyesen

1 kk fahéj

kb. 1 dl méz

0,5 dl olaj

10 dkg aszalt gyümölcs (mazsola, barack, áfonya, stb.)

Elkészítés

A sütőt 160 fokra melegítjük elő. egy közepes nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral.

Egy nagyobb tálban összekeverjük a pelyheket és a magokat. fűszerezzük a fahéjjal.

A mézet folyékonnyá melegítjük, elkeverjük az olajjal, majd az egészet ráöntjük a müzli keverékre. Addig keverjük, míg mindent be nem borít az olajos méz.

Az egészet a tepsibe terítjük és kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Miután kihűlt, hozzáadjuk az apróra vágott aszalt gyümölcsöt, és üvegbe töltjük. Száraz, hűvös helyen tároljuk.


Jó étvágyat!



bottom of page