top of page

Körtés-pekándiós kehely

Elkészítési idő

15 perc

Sütési idő

Adag

4 adaghoz

Szint

Kezdő

Hozzávalók

2 nagyobb körte

1 kis darab friss gyömbér

2 ek méz

1 citrom leve és héja

3 ek cukor

4 dkg vaj

15 dkg pekándió

50 dkg görög joghurt

1/2 rúd vanília

Elkészítés

A körtéket meghámozzuk, kimagozzuk és kis darabokra vágjuk. Egy lábasba tesszük, belereszeljük a gyömbért és hozzáadjuk a mézet, a citrom lereszelt héját és levét. Néhány perc alatt, mérsékelt lángon puhára, sziruposra pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.

Egy serpenyőbe tesszük a kristálycukrot 1 evőkanálnyi vízzel és borostyán színűre karamellizáljuk. A tűzről levéve, hozzáadjuk a kis darabokra vágott vajat és addig keverjük, amíg szép egynemű lesz. Végül beleforgatjuk a pekándiót úgy, hogy minden szemet bevonjon a karamell.

A joghurtot elkeverjük a vaníliával.

Tálaláshoz poharakba vagy kisebb kelyhekbe rétegezzük a hozzávalókat: alulra a gyömbéres körtét, majd egy réteg görög joghurtot és a következő rétegben a karamellás pekándiót.


TIPP:

- Le is turmixolhatjuk a sziruposra párolt körtéket, így egy selymesen lágy pürét kapunk.

- Ízlés szerint még édesíthetjük a joghurtot is.




bottom of page