top of page

Meggyes-mandulás müzli szelet

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

15-20 perc

Adag

20 darabhoz

Szint

Kezdő

Hozzávalók

2 db érett banán

1 db nagy alma

25 dkg zabpehely

20 dkg mandula

15 dkg aszalt meggy

10 dkg mazsola

1 rúd vanília

1 kk fahéj

1 ek méz (ízlés szerint, de el is hagyható)

3-4 ek olaj

Elkészítés

Egy tálban a banánt villával összetörjük, hozzáreszeljük az almát (héjastól), majd összekeverjük őket a mézzel, az olajjal, és az ízesítőkkel (vanília kikapart magjai, fahéj).

A mandulát száraz (mindenféle zsiradék nélküli) serpenyőben megpirítjuk. ha kihűlt, összetörjük, vagy akár durvára daráljuk. (szerintem jó, ha maradnak benne nagyobb darabkák is)

Az aszalt meggyet és a mazsolát kisebb kockákra vágjuk.

A zabpelyhet összekeverjük az aprított mandulával és az aszalt gyümölcsökkel, majd hozzáadjuk a nedves anyagokat és kézzel jól összekeverjük.

A sütőt 160 fokra melegítjük elő.

Egy kb. 30x25cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen belenyomkojuk a masszát.

Kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. ha kihűlt, lehet szeletelni.

TIPP:

Mivel a gyümölcsök különböző méretűek lehetnek, nem biztos, hogy mindig ugyazazt az állagot kapjuk. ahhoz, hogy a müzli szelet összeálljon, megfelelően nedvesnek kell lennie a masszánknak. könnyen tesztelhetjük ezt: a kezünkkel nyomjunk össze egy darabot a masszából, és ha összeáll, akkor jó. Ha nagyon morzsolódik, és nem akar összeállni, tegyünk még bele gyümölcsöt.

Jó étvágyat!



bottom of page