Hozzávalók
2 db érett banán
1 db nagy alma
25 dkg zabpehely
20 dkg mandula
15 dkg aszalt meggy
10 dkg mazsola
1 rúd vanília
1 kk fahéj
1 ek méz (ízlés szerint, de el is hagyható)
3-4 ek olaj
Elkészítés
Egy tálban a banánt villával összetörjük, hozzáreszeljük az almát (héjastól), majd összekeverjük őket a mézzel, az olajjal, és az ízesítőkkel (vanília kikapart magjai, fahéj).
A mandulát száraz (mindenféle zsiradék nélküli) serpenyőben megpirítjuk. ha kihűlt, összetörjük, vagy akár durvára daráljuk. (szerintem jó, ha maradnak benne nagyobb darabkák is)
Az aszalt meggyet és a mazsolát kisebb kockákra vágjuk.
A zabpelyhet összekeverjük az aprított mandulával és az aszalt gyümölcsökkel, majd hozzáadjuk a nedves anyagokat és kézzel jól összekeverjük.
A sütőt 160 fokra melegítjük elő.
Egy kb. 30x25cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen belenyomkojuk a masszát.
Kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. ha kihűlt, lehet szeletelni.
TIPP:
Mivel a gyümölcsök különböző méretűek lehetnek, nem biztos, hogy mindig ugyazazt az állagot kapjuk. ahhoz, hogy a müzli szelet összeálljon, megfelelően nedvesnek kell lennie a masszánknak. könnyen tesztelhetjük ezt: a kezünkkel nyomjunk össze egy darabot a masszából, és ha összeáll, akkor jó. Ha nagyon morzsolódik, és nem akar összeállni, tegyünk még bele gyümölcsöt.
Jó étvágyat!