Hozzávalók
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
1 tk köménymag
1 tk piros paprika
1 kk chili (ízlés szerint)
Tabasco szósz
1 db (sárga) kaliforniai paprika
350 ml konzerv darabolt paradicsom
1 doboz vörös bab konzerv
só
4 db tojás
Tálaláshoz:
1 db avokádó
koriander levél
tortilla lap
Elkészítés
A sütőt 160 fokra melegítjük elő.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat és megdinszteljük benne a hagymákat. Ízesítjük a fűszerekkel és hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát. Ráöntjük a paradicsomot és a babot, majd egy kevés (kb. fél dl) víz hozzáadásával kb. 5-6 percig forraljuk.
Az elkészült keveréket 4 kisebb tűzálló tálba szedjük és mindegyik közepében egy kis mélyedést alakítunk ki. A mélyedésekbe ütünk egy-egy tojást, majd a sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük őket.
Tálaláskor adjunk mellé pirított tortilla lapokat, avokádót és ízesíthetjük friss koriander levéllel.
TIPP:
- Egy nagy serpenyőben is elkészíthetjük a tojásokat, csak arra ügyeljünk, hogy az edény sütőben is használható legyen.
- Szezonban használjunk friss paradicsomokat a konzerv helyett. De ilyenkor is adhatunk hozzá egy keveset a konzerv változatból.