top of page

Mexikói sült tojás

Elkészítési idő

20-25 perc

Sütési idő

Adag

4 adaghoz

Szint

Kezdő

Hozzávalók

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 ek olaj

1 tk köménymag

1 tk piros paprika

1 kk chili (ízlés szerint)

Tabasco szósz

1 db (sárga) kaliforniai paprika

350 ml konzerv darabolt paradicsom

1 doboz vörös bab konzerv

4 db tojás


Tálaláshoz:

1 db avokádó

koriander levél

tortilla lap

Elkészítés

A sütőt 160 fokra melegítjük elő.

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat és megdinszteljük benne a hagymákat. Ízesítjük a fűszerekkel és hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát. Ráöntjük a paradicsomot és a babot, majd egy kevés (kb. fél dl) víz hozzáadásával kb. 5-6 percig forraljuk.

Az elkészült keveréket 4 kisebb tűzálló tálba szedjük és mindegyik közepében egy kis mélyedést alakítunk ki. A mélyedésekbe ütünk egy-egy tojást, majd a sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük őket.

Tálaláskor adjunk mellé pirított tortilla lapokat, avokádót és ízesíthetjük friss koriander levéllel.


TIPP:

- Egy nagy serpenyőben is elkészíthetjük a tojásokat, csak arra ügyeljünk, hogy az edény sütőben is használható legyen.

- Szezonban használjunk friss paradicsomokat a konzerv helyett. De ilyenkor is adhatunk hozzá egy keveset a konzerv változatból.



bottom of page