top of page

Zöld shakshuka

Elkészítési idő

15-20 perc

Sütési idő

Adag

2 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (2 főre):

2 szál újhagyma vagy 1 kis fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

10-15 dkg zöld spárga

1 db zöld paprika

kb. fél bögrényi zöldborsó

1-2 maréknyi (bébi)spenót

friss fűszernövények (petrezselyem, bazsalikom, koriander, kakukkfű, stb)

4 db tojás

só, bors

olaj

Elkészítés

A spárgákat megtisztítjuk, a fás végeket letörjük és kisebb darabokra vágjuk. A hagymát apróra, a fokhagymát szeletekre vágjuk, a paprikát is feldaraboljuk. A fűszernövényeket felaprítjuk.

Egy serpenyőben, kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk. Belekeverjük a friss fűszernövényeket.

A tojásoknak kis mélyedéseket/fészkeket alakítunk ki a serpenyőben és ezekbe ütjük bele őket. Lefedjük és mérsékelt lángon addig sütjük, amíg a tojások megszilárdulnak.


TIPP:

- Szezonon kívül használhatunk a spárga helyett zöldbabot vagy leveles zöldségeket (pl. fodros kel)

- Tálaláskor még megszórhatjuk morzsolt feta sajttal



bottom of page