Hozzávalók
20-25 dkg farfalle (pillangó tészta)
10 db koktél paradicsom
kb. 10-12 db mini mozzarella
jégsaláta
bazsalikom
vinagrette öntethez:
3 ek olivaolaj
1 ek fehérbor ecet
só, bors
Elkészítés
A tésztát lobogó, sós vízben al dente, azaz még ropogósra főzzük. a koktél paradicsomokat félbe vagy negyedbe vágjuk. a mozzarellát is kettévágjuk. A salátát kisebb darabokra tépkedjük. a bazsalikom leveleket pedig szintén kisebb darabokra tépkedjük. (ha úgy jobban tetszik, akkor késsel apróra is vághatjuk.)
Az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük.
Az öntethez az alapanyagokat egy kis befőttes üvegbe tesszük, majd lezárjuk és jól összerázzuk. Végül meglocsoljuk vele a salátánkat.
TIPP:
használhatunk ízesített tésztát is a salátához. nekem éppen sütötökkel ízesített farfalle volt itthon, méghozzá mini méretben. :)
Jó étvágyat!