top of page

Grillezett tök saláta

Elkészítési idő

15-20 perc

Sütési idő

Adag

2 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (kb. 2 főre):

2 db delicata tök (vagy bármilyen más sütőtök)

1 csomag vegyes saláta levél

10 dkg feta sajt

1/2 gránátalma magjai

dió vagy más mag tetszés szerint

olaj


Öntethez:

6 ek oliva olaj

fél citrom leve (kb 3 ek)

1 kk gránátalma melasz vagy méz

1 kk mustár

csipetnyi őrölt gyömbér (elhagyható)

chili

só, bors

Elkészítés

A tököket kettévágjuk, magjait kikaparjuk, majd felkarikázzuk. Egy (grill) serpenyőben kevés olajon, mindkét oldalukon puhára sütjük.

Egy nagyobb tálba tesszük a saláta leveleket, ráhelyezzük a grillezett tök szeleteket, megszórjuk a gránátalma magokkal és rámorzsoljuk a feta sajtot.

Az öntet hozzávalóit összekeverjük és a salátára öntjük. A diót száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk és a saláta tetejére szórjuk.



bottom of page