top of page

Körtés-avokádós saláta

Elkészítési idő

10 perc

Sütési idő

Adag

4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

Hozzávalók (kb. 4 adaghoz):

3 db közepes körte

1/2 citrom

2-3 db avokádó

1/2 db kígyóuborka

1 cs bébi spenót (80g)

3-4 maréknyi összetépett fodros kel levél


Öntet:

6 ek olivaolaj

2 ek balzsamecet

só, bors

1 kk méz

1 kk mustár


Tetejére:

dukkah (fűszeres magkeverék) vagy

pirított magvak: szezámmag/kesudió/dió/lenmag stb.

Elkészítés

A körtét, az uborkát és az avokádót tetszőleges méretűre vágjuk. Meglocsoljuk a citrom levével és összekeverjük a spenóttal és a fodros kellel.

Az öntet hozzávalóit egy kis zárható üvegbe tesszük és összerázzuk. Ráöntjük a salátára.

Végül megszórjuk a pirított magvakkal.


TIPP:

- Ha nem kapunk fodros kelt, használhatunk bármilyen zöld salátát is hozzá.

- Ha extra ízekre vágyunk, ízesíthetjük az öntetet egyéb fűszerekkel pl. chilivel, curryvel



bottom of page