top of page

Laskagombás-paradicsomos rizottó

Elkészítési idő

20-30 perc

Sütési idő

Adag

4 főre

Szint

Közép haladó

Hozzávalók

30 dkg arborio rizs

1 nagy fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

10-15 dkg laskagomba

1-2 db paradicsom

2 ek olivaolaj

kb. 2 l alaplé

4 dkg vaj

só, bors

parmezán

Elkészítés

A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. a paradicsomokat pár percre forró vízbe mártjuk, és lehúzzuk a héját. a paradicsom húsát kis kockákra daraboljuk. a laskagombát felaprítjuk. a rizset átöblítjük.

Az alaplevet egy kis lábasban elkezdjük melegíteni és a rizottó készítés alatt végig melegen tartjuk.


Egy másik lábasban felhevítjük az olivaolajat, üvegesre pirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a gombát is. sózzuk, borsozzuk és 1-2 percig pároljuk. beletesszük a rizset, pár percig pirítjuk, majd fokozatosan felöntjük a meleg húslevessel. Egyszerre csak 1-2 merőkanányit adunk hozzá, és folyamatosan kevergetve megvárjuk, amíg mindet felszívja, majd pótoljuk a folyadékot. Ezt addig folytatjuk, amíg a rizs megfő.

ha kész, levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat.


Tálaláskor reszeljünk a tetejére parmezánt.

Jó étvágyat!



bottom of page