Hozzávalók
30 dkg arborio rizs
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10-15 dkg laskagomba
1-2 db paradicsom
2 ek olivaolaj
kb. 2 l alaplé
4 dkg vaj
só, bors
parmezán
Elkészítés
A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. a paradicsomokat pár percre forró vízbe mártjuk, és lehúzzuk a héját. a paradicsom húsát kis kockákra daraboljuk. a laskagombát felaprítjuk. a rizset átöblítjük.
Az alaplevet egy kis lábasban elkezdjük melegíteni és a rizottó készítés alatt végig melegen tartjuk.
Egy másik lábasban felhevítjük az olivaolajat, üvegesre pirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a gombát is. sózzuk, borsozzuk és 1-2 percig pároljuk. beletesszük a rizset, pár percig pirítjuk, majd fokozatosan felöntjük a meleg húslevessel. Egyszerre csak 1-2 merőkanányit adunk hozzá, és folyamatosan kevergetve megvárjuk, amíg mindet felszívja, majd pótoljuk a folyadékot. Ezt addig folytatjuk, amíg a rizs megfő.
ha kész, levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat.
Tálaláskor reszeljünk a tetejére parmezánt.
Jó étvágyat!