top of page

Marokkói karfiol feta krémmel

Elkészítési idő

5 perc

Sütési idő

30-40 perc

Adag

2-4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

1 kis fej karfiol

1 nagy vöröshagyma

4-5 gerezd fokhagyma

2-3 kk Ras el Hanout fűszerkeverék

1 kk chili por

2-3 ek (oliva)olaj

1 narancs

6-8 dkg mandula (pálcika)

1 nagy csokor friss petrezselyem

10 dkg feta sajt

2 dl tejföl

Elkészítés

A sütőt 180 fokra melegítjük elő.

A karfiolt kisebb rózsákra/darabokra szedjük szét és egy tepsibe tesszük. A hagymát megtisztítjuk, cikkekbe vágjuk és a megtisztított fokhagyma gerezdekkel együtt a karfiolhoz adjuk.

Megszórjuk a fűszerekkel, meglocsoljuk az olajjal és ráfacsarjuk a narancs levét. Az egészet átforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a zöldségeket a fűszer.

Alufóliával lefedve kb. 30 percig sütjük. Ha megpuhult a karfiol levesszük róla az alufóliát, rászórjuk a mandulát és további 5-10 percig sütjük, hogy picit megpiruljon minden.

A feta sajtot összetörjük (esetleg szitán áttörjük) és krémesre keverjük a tejföllel.

Tálaláskor a karfiolt apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg és a feta krémmel kínáljuk.


TIPP:

- Ezt a marokkói fűszer keveréket (Ras el Hanout) már nagyobb áruházakban vagy delikátesz boltokban lehet kapni. Ha mégsem jutunk hozzá, használhatunk egyedileg kevert (mozsárban összetört) fűszereket is.





bottom of page