top of page

Marokkói karfiol feta krémmel

Elkészítési idő

5 perc

Sütési idő

30-40 perc

Adag

2-4 főre

Szint

Kezdő

Hozzávalók

1 kis fej karfiol

1 nagy vöröshagyma

4-5 gerezd fokhagyma

2-3 kk Ras el Hanout fűszerkeverék

1 kk chili por

2-3 ek (oliva)olaj

1 narancs

6-8 dkg mandula (pálcika)

1 nagy csokor friss petrezselyem

10 dkg feta sajt

2 dl tejföl

Elkészítés

A sütőt 180 fokra melegítjük elő.

A karfiolt kisebb rózsákra/darabokra szedjük szét és egy tepsibe tesszük. A hagymát megtisztítjuk, cikkekbe vágjuk és a megtisztított fokhagyma gerezdekkel együtt a karfiolhoz adjuk.

Megszórjuk a fűszerekkel, meglocsoljuk az olajjal és ráfacsarjuk a narancs levét. Az egészet átforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a zöldségeket a fűszer.

Alufóliával lefedve kb. 30 percig sütjük. Ha megpuhult a karfiol levesszük róla az alufóliát, rászórjuk a mandulát és további 5-10 percig sütjük, hogy picit megpiruljon minden.

A feta sajtot összetörjük (esetleg szitán áttörjük) és krémesre keverjük a tejföllel.

Tálaláskor a karfiolt apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg és a feta krémmel kínáljuk.


TIPP:

- Ezt a marokkói fűszer keveréket (Ras el Hanout) már nagyobb áruházakban vagy delikátesz boltokban lehet kapni. Ha mégsem jutunk hozzá, használhatunk egyedileg kevert (mozsárban összetört) fűszereket is.


ree

ree

ree

bottom of page