top of page

Parmezános-sütőtökös gnocchi

Elkészítési idő

20-30 perc

Sütési idő

Adag

4 főre

Szint

Közép haladó

Hozzávalók

30 dkg sütőtök püré

20-25 dkg liszt

1 tojás

4 dkg parmezán

1 tk só

csipetnyi cayenne bors (opcionális)

3-5 dkg vaj

5-6 levél zsálya

reszelt parmenzán

Elkészítés

Ha a sütőtök pürénk nagyon leveses, akkor egy kis lábasban kevergetve melegítsük addig, amíg a nedvesség minimálisra csökken. felhasználás előtt hűtsük ki. (ez azért kell, hogy puhább legyen a gnocchi azáltal, hogy nem vesz fel sok lisztet a nedvesség miatt.)

Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat. annyi lisztet tegyünk hozzá, hogy egy gyúrható, de még viszonylag lágy tésztát kapjunk. ha már összeállt a tészta, tegyük lisztezett nyújtódeszkára és dolgozzuk sima tésztává. Lehet, hogy még ragadós lesz a tésztánk, de ügyeljünk arra, hogy ha sok lisztet adunk hozzá, kemény lesz a gnocchi.

Formázzunk a tésztából kis rudakat, amiket 1,5-2 cm nagyságú darabokra vágunk. Ezután egy villa hátulján vagy egy csíkozott fadeszkán (speciális gnocchi formázó) végiggörgetve a darabokat, megformázzuk mindegyiket. ez a lépés - ha nincs rá időnk - tulajdonképpen ki is maradhat, így csak szebb lesz.

Az elkészült gnocchikat forró, sós vízben addig főzzük, amíg a felszínre nem jönnek. Ha nem akarjuk mindet azonnal felhasználni, tegyük fagyasztóba, ahol nagyon jól eltartható.

Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, beledobjuk az apróra vágott zsályát és végül a megfőtt gnocchit átforgatjuk benne. tetejére ízlés szerint szórjunk egy kevés parmezánt.


Jó étvágyat!bottom of page